Ερωτήσεις-Απαντήσεις

 

Τι είναι η Σπαγειρική θεραπεία της Electro Homeopathy;

Σε ένα άρρωστο άτομο, τα υγρά, η λέμφος και το αίμα του σώματος μολύνονται και όλα τα μέρη εισέρχονται σε μια μη φυσιολογική κατάσταση, το οποίο είναι ο λόγος που η ασθένεια αναπτύσσεται στο σώμα. Η Σπαγειρική είναι ένα δυναμικό σύστημα θεραπευτικής δύναμης (ενέργειας) που προέρχεται από τα φυτά (σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα, μια αόρατη πηγή ενέργειας). Διατηρεί και ελέγχει τη λέμφο και το αίμα του οργανισμού, που αποτελείται από άτομα, μόρια, κυτταρικούς ιστούς, όργανα, κλπ., με τον καθαρισμό τους και την επιστροφή τους πίσω στην κανονική τους κατάσταση. Το άρρωστο άτομο αναρρώνει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Γιατί δόθηκε το όνομα Electro Homeopathy;

Το όνομα Electro Homeopathy προέρχεται από τo Electro-περιεχόμενο (βιοενέργεια*) που εξάγεται από τα φυτά και τον τρόπο που αυτή η βιοενέργεια εξάγεται και μετατρέπεται σε σκεύασμα*. Electro Homeopathy είναι ένα όνομα που δόθηκε από τον ιδρυτή, με το σκεπτικό ότι αυτά τα σκευάσματα είναι μια κατηγορία ενέργειας σύμφωνα με το Νόμο των Ομοίων και διαθέτουν δύναμη, ακρίβεια και ταχύτητα δράσης που τους επιτρέπει να μπορούν να συγκρίνονται με την ηλεκτρική ενέργεια.

Η Electro δεν σχετίζεται με το ηλεκτρικό ρεύμα και δεν αφορά την χρήση οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρικών μηχανών στις αγωγές. Σήμερα, η Electro Homeopathy είναι περισσότερο γνωστή ως Σπαγειρική Θεραπεία, (ο WSHO του Ηνωμένου Βασίλειου έδωσε την ονομασία λόγω παρανόησης της λέξης Electro και οι περισσότεροι από τους διάσημους επαγγελματίες θεραπευτές παρεξήγησαν τη λέξη αυτή, ως εκ τούτου αυτή η μοναδική θεραπεία ήταν πάντα υποτιμημένη).

*(Η λέξη Βιοενέργεια χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τον WSHO και τους Σπαγειρικούς θεραπευτές του στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Γιατί δόθηκε το όνομα ΣΠΑΓΕΙΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ από τον WSHO του Ηνωμένου Βασιλείου;

Η ElectroHomeopathy βασίζεται σε δύο κύρια συστήματα, πρώτον στη Σπαγερική διαδικασία (φυτοθεραπεία) και δεύτερον στην Ομοιοπαθητική, τη θεραπεία με όμοιες & αραιωμένες δόσεις.

Η ElectroHomeopathy πάντα συνδεόταν με την Ομοιοπαθητική, στην πραγματικότητα όμως η EH έχει εντελώς διαφορετικές αρχές, οι οποίες την διαφοροποιούν από την άλλη.

Η Σπαγειρική μέθοδος ανακαλύφθηκε εκ νέου από τον Κόμη Mattei, έτσι όλη η Σπαγειρική μέθοδος του σήμερα ξεκίνησε από την ElectroHomeopathy του Mattei.

Στην Ευρώπη όλες οι θεραπείες της εναλλακτικής ιατρικής κατέχουν ξεχωριστή κατηγορία, Ετσι η Electro Homeopathy και τα φάρμακα της εμπίπτουν στην σπαγειρική μέθοδο και ο WSHO του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε το όνομα «σπαγειρική θεραπεία» στην ElectroHomeopathy.

Με τη χρήση της λέξης ‘σπαγειρική’, η Electro Homeopathy τράβηξε την προσοχή των ομοϊδεατών της και ξανακέρδισε την πραγματική της ταυτότητα η οποία έχει χαθεί μετά τον θάνατο του Mattei.

Ποιος την ανακάλυψε;

Ο Ιταλός ευγενής Count Cesare Mattei ανακάλυψε αυτά τα σκευάσματα προς το τέλος του 1800 στην Μπολόνια της Ιταλίας. Υπό την επίδραση του Φιλοσόφου Paolo Costa, ο Count Mattei εμπνεύστηκε για να αφιερώσει τον χρόνο και τον πλούτο του στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Εκλέχτηκε μέλος του Ρωμαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά εγκατέλειψε σύντομα την πολιτική ζωή και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του σε ιατρικές μελέτες. Μελέτησε τις έρευνες του επιφανούς Hahnemann, ο οποίος ανακάλυψε την Ομοιοπαθητική, και επίσης την ανθρώπινη πολικότητα. Όντας ο ίδιος βοτανολόγος, παρασκεύαζε αυτά τα σκευάσματα από βότανα και τα ονόμασε Σπαγειρικά Ομοιοπαθητικά Φάρμακα. Ακόμα και σήμερα, το σύστημα φαρμάκων του Count Cesare Mattei παραμένει μυστικό. Όμως, ο Krauss εφεύρε εκ νέου το σύστημα με τον ίδιο τρόπο.

Ποιος ήταν Theodore Krauss;

Ο Theodore Krauss ήταν ο μαθητής του Κόμη Mattei. Ο Mattei παρασκεύασε μόνο 38 σκευάσματα στη διάρκεια της ζωής του, αλλά ο Krauss πρόσθεσε άλλα 22 σκευάσματα στη διάρκεια της ζωής του. Μετά το θάνατο του Count Mattei, η πρόοδος και η ανάπτυξη σταμάτησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως εκ τούτου ο Krauss ανέλαβε και ίδρυσε το φαρμακείο της Σπαγειρικής μεθόδου και καθιέρωσε μια παρόμοια θεωρία με βάση τα σκευάσματα του Mattei και έδωσε το όνομα Electro Complex Homeopathy στη Γερμανία, είναι επίσης γνωστή ως Σπαγειρική μέθοδος του Krauss.

Η Δοκιμή των Σκευασμάτων:

Τα Σπαγειρικά σκευάσματα λειτουργούν επί της αρχής ότι οι οργανισμοί που νοσούν είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από τους υγιείς οργανισμούς και αλλάζει η κατάσταση των σωματικών υγρών. Δεν θα πρέπει να δίνεται ένα σκεύασμα για να απομακρύνει τα συμπτώματα του σώματος, αλλά να δράσει στην αιτία της ασθένειας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Σπαγειρικής θεραπείας και άλλων θεραπειών;

Η Σπαγειρική Θεραπεία είναι ένα θεραπευτικό σύστημα που δημιουργεί όλα τα σκευάσμα τα της από μη-δηλητηριώδη φυτά. Δεν χρησιμοποιεί πηγές από το ζωικό ή το ορυκτό βασίλειο. Τα σκευάσματα δρουν με τη φύση και βοηθούν τη θεραπευτική δύναμη του σώματος.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει σκευάσματα της EH που παρασκευάζονται με τη Σπαγειρική μέθοδο;

Η Σπαγειρική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε άνθρωπο κάθε ηλικιακής ομάδας που υποφέρει από οξείες και χρόνιες ασθένειες.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Η θεραπεία με τη Σπαγειρική μέθοδο βασίζεται πάντα στο Νόμο των Ιδιοσυγκρασιών. Ο ασθενής μπορεί να έχει λεμφική, αιματώδη, μικτή ή νευρική ιδιοσυγκρασία. Το άτομο που ανήκει σε μια συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία θα εμφανίσει συμπτώματα με βάση αυτή την ιδιοσυγκρασία. Για να μάθετε την ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, απαιτείται ένα πλήρες ιστορικό τους με τα κληρονομικά προβλήματα υγείας της οικογένειας. Ένα σκεύασμα χορηγείται στη συνέχεια αναλόγως.

Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Όλα αυτά τα σκευάσματα προέρχονται από μη-δηλητηριώδη φυτά και δεν δημιουργούν εθισμό ή οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες.

 

Πρέπει να δει κάποιος ένα γιατρό;

Σας συμβουλεύουμε οι ασθενείς να διατηρούν τη σχέση τους με το γιατρό τους. Ο γιατρός μπορεί να κανονίζει τις εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί ο ασθενής. Η Σπαγειρική είναι μια συμπληρωματική και επικουρική θεραπεία και δεν προτίθεται να αντικαταστήσει την ιατρική περίθαλψη. Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία. Οι θεραπευτές δεν έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στις θεραπείες του γιατρού ή του νοσοκομείου.

Ποιος επιτρέπεται να χορηγεί τα σκευάσματα;

Οι ειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν καταχωρηθεί ως μέλη είναι εξουσιοδοτημένοι να διαχειρίζονται θεραπείες. Ο WSHO είναι μια οργάνωση Εξειδικευμένων Επαγγελματιών Θεραπευτών Σπαγειρικής και δεσμεύονται από έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας, έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να αναζητήσει θεραπεία με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Τι περιλαμβάνει η θεραπεία;

Αυτό θα εξαρτηθεί από το άτομο και την προσωπική φυσική κατάσταση της υγείας του. Η ολιστική προσέγγιση στην ασθένεια χρειάζεται χρόνο και πολλές ασθένειες δεν θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί. Ως εκ τούτου, συνιστάται μια σειρά από θεραπείες για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι να περιμένετε όταν επισκέπτεστε έναν επαγγελματία θεραπευτή;

Ο ασθενής θα πρέπει να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του και ίσως αυτό της άμεσης οικογένειάς του. Ερωτήματα τρόπου ζωής, όπως τα επίπεδα του στρες, η διατροφή, προγράμματα άσκησης και οι συνήθειες ύπνου θα πρέπει να απαντηθούν για να εξασφαλισθεί ότι λαμβάνεται μια ολιστική προσέγγιση. Θα συζητηθούν επίσης οι δικές του προσδοκίες από τη θεραπεία και τι ελπίζει να πετύχει η θεραπεία. Είναι απαραίτητο ο θεραπευτής να γνωρίζει σε ποια κατηγορία ιδιοσυγκρασίας ανήκει ο ασθενής, για να δοθεί η καταλληλότερη θεραπεία. Η ασθένεια, ή πάθηση που εμφανίζεται θα υποδείξει επίσης ποια σκευάσματα θα πρέπει να δοθούν. Τα σκευάσματα παρασκευάζονται σε σφαιρίδια και υγρή μορφή.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλάτωνος 138
10442 Αθήνα
210 5136008

Πρόσφατα Άρθρα

EH: energy and matter approach
Manolis Milonakis (Greece WEHO) However, there...
Treating with Spagyric EH Medicines
The EH entirely new views of the origin and cause...