Σχετικά με τον εφευρέτη

ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΣ (1493-1541)

PARACELSUSΟ Παράκελσος ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς φυσιοδίφες της Αναγέννησης. Το πλήρες όνομα του Παράκελσου είναι: Theophrastus Bombastus Von Hohenheim 1493-1541. Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη ότι η ασθένεια ήταν αποτέλεσμα εξωγενών περιβαλλοντικών δυνάμεων. Πίστευε επίσης ότι τα φυτά και οι φυσικές ουσίες κατείχαν το κλειδί για την ίαση και ενστερνίστηκε την αρχή «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια». Μία από τις ιδέες του, που είναι γνωστή ως το Δόγμα των υπογραφών, ήταν ότι η εμφάνιση ενός φυτού ή οι ουσίες που περιέχει, δίνει μια ιδέα των διαταραχών που θα μπορούσε να θεραπεύσει. Ως νέος, ο Παράκελσος δούλευε στα κοντινά ορυχεία ως αναλυτής. Αυτό του έδωσε το υπόβαθρο για το μελλοντικό έργο του στη χημεία και την αλχημεία που, αναμφίβολα, έθεσε τα θεμέλια για τις μετέπειτα αξιόλογες ανακαλύψεις του στον τομέα της ομοιοπαθητικής και της Electro Ηomeopathy.

 

 

Count Cesare Mattei (1809-1896)

Count Cesare MatteiElectro Homeopathy (ΕΗ) είναι το όνομα που δόθηκε σε ένα νέο σύστημα ιατρικής που ανακαλύφθηκε από ένα διάσημο Ιταλό ευγενή τον Κόμη Cesare Mattei στο τελευταίο μέρος της δεκαετίας του 1800. Ο Κόμης Mattei, ο ιδρυτής της Electro Homeopathy, γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του έτους 1809 στην Μπολόνια της Ιταλίας. Ανήκει σε μια από τις καλύτερες οικογένειες ευγενών της πόλης της Μπολόνια.

Αφού σπούδασε φυσικές επιστήμες, αφιερώθηκε στην ανατομία, τη φυσιολογία και την παθολογία. Στη συνέχεια, πιο αποκλειστικά στη χημεία και βοτανική και μετά από μακρά έρευνα ασθενών, σύμφωνα με μια δική του μέθοδο, ανακάλυψε πώς να εξαγάγει από ορισμένα φυτά τις δραστικές ουσίες οι οποίες, μόνες ή συνδυασμένες, αποτελούν το μέσο (agent) στη νέα φαρμακολογία. Πολυάριθμα και παρατεταμένα πειράματα , πειράματα που έγιναν πρώτα απ’ όλα πάνω σε σκυλιά, απέδειξαν τη θεραπευτική δύναμη των φαρμάκων του στον οργανισμό και, την ίδια στιγμή, απέδειξαν ότι δεν μπορούν ποτέ να επιφέρουν την παραμικρή νοσηρή αλλοίωση είτε στα όργανα ή τη λειτουργία τους.

Πίστευε στον διάσημο Παράκελσο που εισήγαγε το Νόμο των ομοίων. Έτσι πεπεισμένος ταυτόχρονα από την τεράστια χρησιμότητα τους και από τον εντελώς αθώο χαρακτήρα τους, ο κόμης τα εφάρμοσε με απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Στη συνέχεια, προκειμένου να παρακολουθεί στενά αναρίθμητες περιπτώσεις ασθενειών και για να μελετήσει καλύτερα την επίδραση αυτών των φαρμάκων, πραγματοποιούσε στη Μπολόνια, για περισσότερο από δέκα χρόνια, δημόσιες και ιδιωτικές συνεδρίες με την παρουσία γιατρού και χειρουργών οι οποίοι ήταν κοντά του έτσι ώστε να είναι παρόντες κατά τη συνεδρίαση. Μπορούν να προστεθούν σημαντικά πρόσωπα όλων των εθνών, γιατροί, ακόμη και μεγάλοι ιατρικοί φορείς. Αναμφίβολα όμως ο Γερμανός ιδρυτής της Ομοιοπαθητικής Hahnemann (1755-1843) και το δόγμα του επηρέασαν σίγουρα το μυαλό του Mattei σε έρευνες ασθενών του, με αποτέλεσμα κατ’ αρχήν να προσπαθεί να διερευνήσει τις άμεσες επιπτώσεις των φαρμάκων και να τα θέσει σε εφαρμογή, σύμφωνα με το γνωστό κανόνα. Από την άλλη πλευρά, δανείστηκε από τον Παράκελσο τη διαδικασία παρασκευής των φυτικών ουσιών μέσω μιας περισσότερο ή λιγότερο περίπλοκης λειτουργίας ζύμωσης, που ονομάζεται “αναδιύλιση-επαναπόσταξη” καθώς επίσης και τον τελικό συνδυασμό ενός αριθμού συστατικών με παρόμοια ή συμπληρωματική δράση για να σχηματίσει μια πολύπλοκη φαρμακευτική ενότητα.

Ο Mattei είχε γράψει το πρώτο του βιβλίο το 1874 στην ιταλική γλώσσα, το οποίο δημοσιεύθηκε στη συνέχεια και σε άλλες γλώσσες. Ο Mattei αφιέρωσε την ζωή του στην ανακάλυψη της Φαρμακολογίας (Materia Medica) που θα μπορούσε να τροποποιεί όχι μόνο την εκδήλωση ή τα συμπτώματα της ασθένειας, αλλά επίσης και την αρχή της ή για να το ονομάζουμε καλύτερα, την πρώτη αιτία της. Πέθανε στις 3 Απριλίου 1896 στο μαγευτικό κάστρο La Rochetta, που βρίσκεται στην καρδιά των Απεννίνων. Εάν υπάρχουν έστω λίγες ειλικρινείς καρδιές σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν ακόμα αρκετές για να ευλογούν τη μνήμη του.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του Mattei, όταν ο Κόμης Mattei γέρασε το 1887, παρέδωσε όλο το έργο του στον υιοθετημένο γιο του Mario Venturoli Mattei. Αργότερα, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα φάρμακα του Mattei σταμάτησαν να εξάγονται από την Ιταλία, στη συνέχεια, ο V. Mattei έκανε τη συμφωνία με τον Γερμανό φαρμακοποιό Theodore Krauss να πουλάει τα φάρμακα του Mattei μέσω της Engel Apotheker Regensburg στη Γερμανία. Αυτό το σύστημα αργότερα έγινε πιο δημοφιλές και αναγνωρισμένο από ποτέ από τον μαθητή του.

 

Theodore Krauss

Theodore KraussΟ Γερμανός ιατρός Theodore Krauss (1864-1924) έκανε μια αξιοσημείωτη συνεισφορά στην Electro Homeopathy. Στην ηλικία των 56 και μετά τις σημαντικές εμπειρίες του με τον φαρμακοποιό Johannes Sonntag, ίδρυσε την «JSO Complex Heilweise», ένα πλήρες φορέα πληροφοριών. Ο Κόμης Mattei στις αρχές του έτους 1880 δημιούργησε μια Κοινοπραξία για την Electro Homeopathy για την πώληση και την προώθηση των φαρμάκων του στο Regensburg. Κατά το έτος 1883, η Κοινοπραξία μεταφέρθηκε στο φαρμακείο Engel Pharmacy στο Regensburg για την πώληση των φαρμάκων.

Η Κοινοπραξία παρέμεινε υπεύθυνη για τη δημοσίευσή του γραπτού έργου και τη βοήθεια για αυτά τα φάρμακα για τα 7000 μέλη του θεραπευτή της Electro Homeopathy. Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο Theodore Krauss προσχώρησε στις Κοινοπραξίες για την Εlectro Homeopathy και παρέμεινε εκεί σε επαφή με το Κόμη Mattei μέχρι το έτος 1890. Όμως, μετά το θάνατο του Mattei το 1896, ο Theodore Krauss ανέλαβε τις Κοινοπραξίες για την Εlectro Homeopathy και αργότερα επέκτεινε το σύστημα.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι προμήθειες από την Ιταλία έλειπαν μεταξύ των ετών 1914 έως 1918. Τα πρώτα πρωτότυπα φάρμακα με άδεια παρασκευάστηκαν αργότερα υπό την επιστημονική διεύθυνση του Krauss και του Dr. Johannes στην ίδια κατεύθυνση με τη μέθοδο και το σύστημα του Mattei. Το σύστημα αργότερα θεσπίστηκε από τον Theodore Krauss και έγινε γνωστό ως Electro Complex Homeopathy. Μετά το θάνατο του Theodore Krauss, το έργο του συνεχώς αναπτυσσόταν και το πρώτο βιβλίο του, που δημοσιεύθηκε το 1920 σχετικά με την Electro Homeopathy, δημοσιεύει την 14η έκδοσή του μέχρι σήμερα στη Γερμανία. Μετά από αυτό, η Σπαγειρική είχε μια επίσημη θέση στην Ευρώπη και στη Γερμανική Φαρμακοποιία.

 

Carl Friedrich Zimpel (1800-1878)

Carl Friedrich ZimpelΤο δέκατο ένατο αιώνα, ο Γερμανός γιατρός Carl Friedrich Zimpel, M.D., Ph.D. (1800-1878), ξεκίνησε μια νέα παραγωγή σπαγειρικών φαρμάκων. Αυτός ο πολυταξιδεμένος και μορφωμένος άνθρωπος ήταν αρχικά μηχανικός. Αφιερώθηκε αργά στη ζωή του στη μελέτη της ιατρικής και απέκτησε το διδακτορικό του στη φιλοσοφία και την ιατρική. Του απονεμήθηκε το Πρωσικό χρυσό μετάλλιο για τις τέχνες και επιστήμες και ήταν επίτιμο μέλος της Ορυκτολογικής Εταιρίας του Πανεπιστημίου της Jena. Το 1849, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο ως ομοιοπαθητικός γιατρός.

Ο Zimpel αφιερώθηκε εντατικά στη μελέτη των έργων του Παράκελσου και του Glauber. Στην ηλικία των 70 και μετά τις καθοριστικές εμπειρίες του με τον Κόμη Cesare Mattei (1809-1896), δημοσίευσε ένα σχετικό βιβλίο. Σταδιακά, ανέπτυξε μια σημαντική παραγωγή, γνωστή σήμερα ως μέθοδος Zimpel που περιγράφεται επίσης στη Γερμανική Φαρμακοποιία [HAB], μια υψηλού επιπέδου, διεθνώς γνωστή παρασκευαστική Φαρμακοποιία, της οποίας τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου. Εν τω μεταξύ, πολλά κλασικά κείμενα έχουν ανατυπωθεί, για παράδειγμα, είναι τα έργα του Παράκελσου, του Basilius Valentines, του Glauber, του Van Helmont, του Andreas Libavius, και άλλων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλάτωνος 138
10442 Αθήνα
210 5136008

Πρόσφατα Άρθρα

EH: energy and matter approach
Manolis Milonakis (Greece WEHO) However, there...
Treating with Spagyric EH Medicines
The EH entirely new views of the origin and cause...