Σχετικά με το JSO

Σπαγειρική ιατρική είναι η αρχαία φυσική ιατρική που έχει υποστεί 500 χρόνια δοκιμών, έρευνας και πρακτικής. Ο Παράκελσος, ο διάσημος Ελβετός ιατρός, φιλόσοφος και αλχημιστής θεωρείται ως ο ιδρυτής της Σπαγειρικής. Ήταν σχεδόν ξεχασμένη μέχρι τον 19ο αιώνα. Από την εποχή ήδη του Παράκελσου, οι όροι «Σπαγειρική» και «Σπαγειρισμός» προέρχονται από τα ελληνική ρήματα «spao – διαχωρίζω» και «ageiro – ενοποιώ». Έγινε γιατρός και λέκτορας στη Βασιλεία, αλλά οι αμφιλεγόμενες απόψεις του προκάλεσαν την εξορία του το 1538. Ο ίδιος πρωτοστάτησε στην εφαρμογή της χημείας στην ιατρική, έδωσε την πιο ενημερωμένη περιγραφή της ιατρικής και εισήγαγε τη χρήση πολλών φαρμάκων. Πολλές από τις θεωρίες του προέβλεψαν σύγχρονες ιατρικές πρακτικές. Για τη διαδικασία του διαχωρισμού, ο Παράκελσος και οι βοηθοί του, ανέπτυξαν διαφορετικές εκχυλίσεις, έως αυτό το «Arcanum (Μυστική ουσία)» ενός φαρμάκου,ληφθεί. Η ζύμωση και η απόσταξη ήταν δύο βήματα ανάμεσα στα πολλά. Στο δεύτερο βήμα ήταν τα σημερινά παρασκευασμένα εκχυλίσματα που έχουν προστεθεί για να κάνουν διαφορετικά σκευάσματα κατά των διαφόρων ασθενειών.

Ορίζουν την τέχνη της δημιουργίας σκευασμάτων ενισχυμένης αποτελεσματικότητας εκτελώντας τις δύο θεμελιώδεις αλχημικές πράξεις. Τα πολύτιμα τμήματα πρώτα διαχωρίζονται από εκείνα τα οποία είναι ακάθαρτα, υπόκεινται σε επεξεργασία και στη συνέχεια επανασυνδέονται για να δώσουν μία βελτιωμένη φαρμακευτική μορφή.

Οι πρώτες ύλες των Σπαγειρικών φαρμάκων είναι αποκλειστικά βοτανικής προέλευσης. Ανάλογα με τη διαδικασία παρασκευής, η διαφοροποίηση γίνεται μεταξύ Σπαγειρισμού σύμφωνα με τον Krauss ή τον Zimpel.

Αυτά τα Σπαγειρικά σκευάσματα έχουν χρησιμοποιηθεί από το 1869 σε όλο τον κόσμο. Τα Σπαγειρικά φάρμακα ταξινομήθηκαν και είναι ιδιαίτερα γνωστά στη Γερμανία, όπου το σύστημα σκευασματων του Mattei συνεχίστηκε από τον Theodore Krauss. Ανέπτυξαν το σύστημα αυτό, γνωστό ως σπαγειρική θεραπεία σύμφωνα με τον Krauss.

Τα τρία βασικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία λειτουργεί η Σπαγειρική:

Το φυτό, το μέταλλο ή το ορυκτό στα τρία ενεργά στοιχεία Υδράργυρο, Θείο και Αλάτι.

Ο υδράργυρος είναι το υπερατομικό στοιχείο : πνεύμα/νους. Σε ένα φάρμακο είναι ο φορέας των πληροφοριών.

Το θείο είναι το στοιχείο της ψυχής. Σε ένα σκεύασμα αντιπροσωπεύει τις «προσωπικές» εσωτερικές ιδιότητες και ενεργά συστατικά στο εσωτερικό της ουσίας. Για παράδειγμα, στα φυτά, αυτά είναι τα αιθέρια έλαια και αρώματα.

Το αλάτι είναι το φυσικό στοιχείο. Σε ένα σκεύασμα, περιλαμβάνει τα ενεργά συστατικά που μπορούν να αναλυθούν, μετρηθούν, ζυγιστούν, ακόμα και να συντεθούν.

Διατύπωσε την άποψη ότι η ασθένεια είναι αποτέλεσμα εξωγενών περιβαλλοντικών δυνάμεων. Πίστευε επίσης ότι τα φυτά και οι φυσικές ουσίες κατείχαν το κλειδί για την ίαση και ενστερνίστηκε την αρχή «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια». Μία από τις ιδέες του, που είναι γνωστή ως το Δόγμα των υπογραφών, ήταν ότι η εμφάνιση ενός φυτού ή οι ουσίες που περιέχει, δίνουν μια ιδέα των διαταραχών που θα μπορούσε να θεραπεύσει. Ως νέος, ο Παράκελσος δούλευε στα κοντινά ορυχεία ως αναλυτής. Αυτό του έδωσε το υπόβαθρο για το μελλοντικό έργο του στη χημεία και την αλχημεία που, αναμφίβολα, έθεσε τα θεμέλια για τις μετέπειτα αξιόλογες ανακαλύψεις του στον τομέα της Electro Ηomeopathy και Σπαγειρικής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλάτωνος 138
10442 Αθήνα
210 5136008

Πρόσφατα Άρθρα

EH: energy and matter approach
Manolis Milonakis (Greece WEHO) However, there...
Treating with Spagyric EH Medicines
The EH entirely new views of the origin and cause...