Σχετικά με τα σπαγυρικά

ΣΠΑΓΕΙΡΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Στη Σπαγειρική, δύο ελληνικές λέξεις είναι κρυμμένες: «spao» σημαίνει αποσπώ, διαχωρίζω και «ageiro» που σημαίνει συγκεντρώνω, δεσμεύω, ενοποιώ. Αυτές οι δύο έννοιες αποτελούν το θεμέλιο κάθε γνήσιας αλχημικής εργασίας. Η αλχημική εργασία πραγματοποιείται πάντα σε τρία στάδια:

  1. Διαχωρισμός
  2. Καθαρισμός
  3. Επαναπόσταξη (αναδιύλιση)

Αναφέρεται στο διαχωρισμό, την επεξεργασία, τον καθαρισμό των διαφόρων συστατικών και, στη συνέχεια, τον ανασυνδυασμό των φυτών. Αυτό γίνεται για να εξαχθεί η πλήρης θεραπευτική δύναμη των φυτών. Ο σκοπός του διαχωρισμού και ανασυνδυασμού του φυτού είναι η αποβολή του υπολείμματος, η οποία είναι η ενέργεια που το φυτό έχει απορροφήσει από το έδαφος. Αυτό γίνεται με σκοπό την απομόνωση των δραστικών συστατικών. Οι αλχημιστές χρησιμοποιούσαν αυτή τη μέθοδο για το διαχωρισμό του χρυσού από τα φυτά. Στη σπαγειρική θεωρία, οι δράσεις αυτές οδηγούν σε αύξηση και απελευθέρωση ορισμένων θεραπευτικών δυνάμεων στα αρχικά είδη.

Σπαγειρική είναι η εφαρμογή αλχημικών μεθόδων εργασίας για την παραγωγή φαρμάκων. Όταν μαθαίνουμε ότι ο διάσημος ιατρός «Theophrastus Bombastus von Hohenheim», πιο γνωστός ως Παράκελσος, ετοίμασε ένα μεγάλο μέρος των διάσημων φαρμάκων του, σύμφωνα με Σπαγειρικές μεθόδους, πρέπει να κατανοήσουμε έτσι ένα πολύ υψηλό επίπεδο της ερμητικής τέχνης. Ο τελευταίος έχει ελάχιστα κοινά με την λαϊκή αλχημεία, η οποία συχνά αποκαλείται υποτιμητικά η τέχνη παραγωγής χρυσού. Οι μέθοδοι παρασκευής των Σπαγειρικών βαμμάτων και αιθέριων ελαίων είναι ποικίλες, αν και οι θεμελιώδεις αρχές είναι πάντα οι ίδιες. Όλα τα Σπαγειρικά παρασκευάσματα είναι οχήματα των θεραπευτικών δυνάμεων των φυτών από τα οποία παρασκευάζονται. Τα Σπαγειρικά βάμματα και αιθέρια έλαια παράγονται τόσο ως μεμονωμένα φάρμακα (απλό) από ένα φυτό στο καθένα και ως σύμπλοκα (ένωση) από φυτικά μείγματα όπως στην Εlectro Homeopathy.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλάτωνος 138
10442 Αθήνα
210 5136008

Πρόσφατα Άρθρα

EH: energy and matter approach
Manolis Milonakis (Greece WEHO) However, there...
Treating with Spagyric EH Medicines
The EH entirely new views of the origin and cause...