Παρουσίαση των σκευασμάτων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ σκευασμαάτων

Αυτά τα σκευάσματα είναι μόνο για τους ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, δεν είναι προς πώληση για το ευρύ κοινό.

Αυτά τα σκευάσματα παρασκευάζονται στη Γερμανία, σύμφωνα με τη σπαγειρική μέθοδο του Krauss και περιγράφονται λεπτομερώς στη Γερμανική Ομοιοπαθητική
Φαρμακοποιία (GHP).

Τα ονόματα των φαρμάκων έχουν ως εξής:

 1. Η σειρά των σκευασμάτων για τον μεταβολισμό

Κυρίως δρα στα όργανα που λειτουργούν για την εξωτερική αφομοίωση καθώς και τον γαστρεντερικό σωλήνα , στη συνέχεια, δευτερευόντως, σε εκείνα τα όργανα και ιστούς που συνδυάζονται με χρήσιμο τρόπο με αυτά, τα οποία λειτουργούν για την εσωτερική αφομοίωση και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, καθολικά ή ιδιοσυγκρασιακά μέσω της επιρροής αυτών των σημαντικών οργανικών λειτουργιών στο σύνολό του οργανισμού.

 1. St1 cochleria
 2. St2 lycopodium
 3. St3 scrophularia
 4. St4 saraparilla
 5. St5 berberis
 6. St6 solidago
 7. St7 malva
 8. St8 veronica
 9. St9 naturium
 10. St10 centaurium
 11. St11 lobelia
 12. S12 eupharsia

 

 1. Η σειρά των σκευασμάτων για τους ιστούς

Δρα κυρίως και επηρεάζει την κυτταρική δομή, για παράδειγμα τα σκευάσματα για το μεταβολισμό επηρεάζουν τη δράση και τα σκευάσματα για τους ιστούς την δομή των οργάνων, τη σύνθεση, αποσύνθεση και ανασύνθεση τους.

 1. Gw1 caulophyllum
 2. Gw2 equisetum
 3. Gw3 mezerum
 4. Gw4 symphytum
 5. Gw5 conium
 6. Gw6 vincetoxicum
 7. Gw7 millifolium
 8. Gw8 chelodonium
 9. Gw9 pulsatilla
 10. Gw10 podophylum
 11. Gw11 rux tox
 12. Gw12 sanguinaria
 13. Gw13 ailthatus
 14. Gw14 belladonna
 15. Gw15 condurango
 16. Gw16 nux vomica
 17. Gw17 rhus aromatic

 

 1. Η σειρά των σκευασμάτων για το αίμα

Επηρεάζει το αίμα και τα κινητικά όργανα, το καρδιακό και αγγειακό σύστημα.

 1. Ad1 avena
 2. Ad2 hamamelsis
 3. Ad3 hydratatis

 

 1. Η σειρά των θωρακικών σκευασμάτων

Δρα επηρεάζοντας τα αναπνευστικά όργανα και βρίσκεται ανάμεσα στη σειρά των σκευασμάτων του αίματος και σε αυτή των σκευασμάτων για τους ιστούς.

Είναι για ΟΛΕΣ τις ασθένειες του θώρακα και του αναπνευστικού συστήματος.

 1. Br1 adiantum
 2. Br2 phelladrium
 3. Br3 drosera
 4. Br4 ipecaucennua
 5. Br5 teuricum
 6. Br6 eucalyptus
 7. Br7 galeopsis
 8. Br8 glechoma
 9. Br9 polygala

 

5. Η σειρά των σκευασμάτων για τον πυρετό και τα νεύρα

Έχει μια πολύ πιο ευρεία επίδραση από ότι υποδηλώνει το όνομά της και κυρίως επηρεάζει ολόκληρο το νευρικό σύστημα που λειτουργεί ασυνείδητα, τα συμπαθητικά νευρικά κέντρα και τις νευρικές διακλαδώσεις, τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Επηρεάζει κυρίως τα νευρικά προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, στο περιφερικό αγγειακό σύστημα, καθώς και νευρική διαταραχή της καρδιάς, εκτός από τις διακοπές στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, την παραγωγή του ιδρώτα, τις λειτουργίες του ήπατος μας και των άλλων οργάνων που σχετίζονται με τη ρύθμιση της ισορροπίας του μεταβολισμού και της δύναμης.

 1. Fb1 aconitum
 2. Fb2 cinchona

6. Η σειρά των σκευασμάτων για τα έντερα

Διαφορετικές ασθένειες συχνά συνδέονται με την εμφάνιση ορισμένων παρασίτων μέσω ξένων ουσιών στον άνθρωπο, για παράδειγμα από διαφορετικά είδη εντερικών σκουληκιών ή μονοκυτταρικών μικροσκοπικά μικροβίων. Αυτά αναπτύσσονται ουσιαστικά και αναπαράγονται λόγω της διακοπής του μεταβολισμού και μιας απροθυμίας των διαφόρων ιστών. Χρειάζονται ένα μέσο αναχαίτισης της ασθένειας. Τα εντερικά φάρμακα διεγείρουν την απολύμανση που γίνεται από το ίδιο μας το σώμα, επηρεάζουν τα έντερα μέσω κάθαρσης και απέκκρισης, ρυθμίζουν τα κόπρανα, με ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο στην χρόνια δυσκοιλιότητα μέσω διέγερσης των εντερικών αδένων και της περίσταλσης. Ενεργούν κατά των σκωλήκων σταματώντας την βασική κατάσταση, δηλαδή τα νοσηρώς μεταμορφωμένα περιεχόμενα των εντέρων με τη ζύμωση, τον καθαρισμό από αυτά τα παράσιτα. Επιπλέον, αυτά τα φάρμακα διεγείρουν τα μέσα άμυνας του οργανισμού, έτσι είναι βακτηριοκτόνα και, ως εκ τούτου, έχουν χαρακτηρισθεί ως ενδιάμεσα φάρμακα ενάντια σε όλες τις οξείες και χρόνιες ασθένειες ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες ιδιότητες με τα φάρμακα του πυρετού ως διεγερτικά για τα νεύρα.

 1. W1 allium
 2. W2 tanacetum

 

 1. Η σειρά των σκευασμάτων για τη λέμφο

Επηρεάζει τις λεμφικές οδούς και τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την προετοιμασία, τον καθαρισμό και τη μεταφορά της λέμφου και το σύνολο του υγρού μεταξύ των ιστών.

 1. Lf1 echinacea
 2. Lf2 abrotanum

 

 1. Η σειρά των ιδιοσυγκρασιακών σκευασμάτων

Είναι πολύ γνωστό το γεγονός που βασίζεται στην εμπειρία ότι με τις συνεχείς επιδράσεις των ισχυρών φθορών, ιδιαίτερα από σοβαρές ασθένειες ή από την κατάχρηση οινοπνευματωδών και ναρκωτικών δηλητηρίων, η κληρονομούμενη ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου μπορεί να εκφυλιστεί τόσο ώστε οι χειρότερες ιδιοσυγκρασιακές διαταραχές να μεταδίδονται στους απογόνους του. Το ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο είναι το κύριο φάρμακο για την καταπολέμηση των εν λόγω κληρονομικών ιδιοσυγκρασιακών διαταραχών. Είναι ένα από τα πιο καθολικά φάρμακα γενικά που βελτιώνει την ιδιοσυγκρασία μας, και ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά πολύτιμο και για την υποστήριξη όλων των ειδικών φαρμάκων. Σε συνδυασμό με αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε όλες τις χρόνιες ασθένειες, ειδικά τις ιδιοσυγκρασιακές.

 1. Kn1 thuja
 2. Kn2 steffensia
 3. Kn3 Phytolacca
 4. Kn4 Clematix
 5. Kn5 Vinca minor

 

 1. Η σειρά των Electrals

Τα Υγρά είναι φάρμακα φτιαγμένα να επηρεάσουν την ισορροπία των νευρικών ερεθισμάτων. Ο εγκέφαλός μας είναι το κέντρο των νευρικών ερεθισμάτων. Περιέχει εκατομμύρια γαγγλιακά κύτταρα σαν σταθμούς παραγωγής ενέργειας των νεύρων. Αλλά επίσης διευθύνει σημαντικά όργανα εκτός του εγκεφάλου μας, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται μέσα και δίπλα από τα αισθητήρια όργανα μας και τα σπλάχνα μας, στην καρδιά και τα έντερα μας. Στους μεγάλους πεπτικούς αδένες υπάρχουν πολλά τέτοια γαγγλιακά κύτταρα, που συχνά συνδυάζονται σε τεράστια συμπλέγματα γαγγλίων. Οι εξωτερικοί σταθμοί χρησιμοποιούνται επίσης για την παραγωγή και διαχείριση της νευρικής δύναμης. Όλοι αυτοί οι σταθμοί παραγωγής και εναλλαγής ενέργειας συνδέονται μεταξύ τους και με τα μεγάλα κέντρα στον εγκέφαλό μας μέσω αγωγών, τις λεγόμενες νευρικές ίνες, οι οποίες συχνά συνδέονται σαν καλώδια και «τρέχουν» σαν λεπτότερα ή παχύτερα «καλώδια» μέσα από όλα τα μέρη του σώματός μας.

Το Κόκκινο (Red)                                                   θετικό

Το Κίτρινο (Yellow)                                               αρνητικό

Το Πράσινο (Green)                                              αρνητικό

Το Μπλε (Blu)                                                         θετικό

Το Λευκό  (White)                                                   ουδέτερο

 

Σας συνιστούμε ιδιαίτερα ότι αν υπάρχει μια κατάσταση που επιμένει, να ζητήσετε τη συμβουλή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη θεραπεία των παιδιών, κατά την εγκυμοσύνη ή για οποιαδήποτε συνεχιζόμενη ασθένεια και σας συνιστούμε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικευμένου επαγγελματία υγείας σε αυτές τις περιπτώσεις. Όλες οι πληροφορίες που δίνονται δεν προορίζονται για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την ίαση οποιασδήποτε πάθησης ή ατόμου. Εάν χρησιμοποιείτε φάρμακα, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό, τον θεραπευτή ή τον ομοιοπαθητικό σας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πλάτωνος 138
10442 Αθήνα
210 5136008

Πρόσφατα Άρθρα

EH: energy and matter approach
Manolis Milonakis (Greece WEHO) However, there...
Treating with Spagyric EH Medicines
The EH entirely new views of the origin and cause...